Novinky

Novinky ze světa zdravotních pojišťoven a zdraví.

  • VZP - velký zájem o očkování proti chřipce

    Více než 1 100 lidí denně naočkovali lékaři minulý měsíc v rámci mimořádné akce VZP, která od začátku října nabízí svým klientům očkování proti chřipce zdarma. Za dvaadvacet říjnových pracovních dní využilo tuto nabídku už 24 582 klientů největší zdravotní pojišťovny. Ta jim na příspěvcích vyplatila přes 6,7 milionu korun. Největší zájem byl v Praze (3 434 klientů), na jižní Moravě (3 095) a v Ústeckém kraji (2 555).

  • VZP - očkování proti rakovině děložního hrdla

    Bylo už vaší dceři 14 let ve chvíli, kdy se loni začalo dívkám mezi 13 a 14 lety platit z veřejného zdravotního pojištění očkování proti rakovině děložního hrdla? V tom případě měla smůlu a bezplatné očkování se na ni až doposud nevztahovalo.  Teď má ale šanci. Pokud se narodila v období od 1. 1. 1997 do 31. 3. 1998, může od zítřka využít mimořádné akce VZP a získat očkování proti HPV infekci skoro zadarmo. Právě infekce HPV přitom bývá původcem tohoto druhu rakoviny.

  • RBP a očkování proti chřipce

    Nacházíme se v období, ve kterém je jedním z nejčetnějších onemocnění chřipka. Jde o vysoce nakažlivé horečnaté onemocnění dýchacích cest, přenášené kapénkovou infekcí, způsobené nejčastěji chřipkovými viry A a B. Vyskytuje se každoročně v zimních měsících a nepříznivě postihne 10 % světové populace a v době pandemie dokonce 40 - 50 %. Komu pojišťovna proplatí očkování?

  • VZP - příspěvky na bezlepkovou dietu

    O tři miliony korun navýšila VZP celkový letošní limit na příspěvky pro klienty trpící celiakií. Vzhledem k zájmu, který tito pacienti od začátku roku projevili, se totiž ukázalo, že původně schválených deset milion korun by nestačilo. Vyplácení příspěvků na bezlepkovou dietu by se tak muselo již brzy zastavit. Nakonec tedy pojišťovna uvolní pro celiaky 13 milionů korun, což vystačí až do konce roku. Oproti předchozím letům jde o skokový nárůst. Od začátku roku již VZP vyplatila celiakům na příspěvcích bezmála 9 milionů korun. Z regionů byl největší zájem na jižní Moravě, v Praze a v Ústeckém kraji.

  • ČPZP - očkování proti rakovině děložního čípku

    Nabídka státem hrazeného očkování proti rakovině děložního čípku, která je určena třináctiletým dívkám, nezůstává bez odezvy. Jen u České průmyslové zdravotní pojišťovny se již nechalo naočkovat více než 7500 dívek. Předejít zhoubnému karcinomu děložního hrdla se snaží i další stovky žen a dětí, pojištěných u ČPZP, které mohou na proplacení očkování využít příspěvku z preventivních programů své zdravotní pojišťovny.

  • Kapesní lékař ONLINE od OZP

    Naši rodiče a prarodiče měli na dosah v knihovně Domácího lékaře. Chytrou příručku, která poradila, jak řešit běžné zdravotní obtíže. Vy můžete mít tuto příručku ve svém chytrém mobilu.

  • Zaměstnanecká pojišťovna Škoda a očkování proti chřipce

    Chřipka se nejčastěji vyskytuje v zimních a časných jarních měsících jako virové infekční onemocnění a je vysoce nakažlivá pro všechny věkové skupiny. Nejohroženější skupinou jsou malé děti a senioři a to z důvodů komplikací plynoucích z onemocnění chřipkou, pro které často bývají hospitalizováni. A právě očkování zůstává stále jediným účinným prostředkem, jak zabránit těmto komplikacím a rozsáhlým epidemiím.

  • Mamografie po sedmdesátce u VZP

    Je mi 71 let a chtěla bych jít po dvou letech znovu na preventivní mamografické vyšetření. Slyšela jsem ale, že ženám nad 70 ho pojišťovny nehradí. Stihnu tedy na něj ještě letos aspoň získat příspěvek od VZP?

  • VOZP podepsala smlouvu s Protonovým centrem v Praze

    Vojenská zdravotní pojišťovna ČR (VoZP ČR) podepsala s pražským protonovým centrem jako první česká zdravotní pojišťovna dlouhodobou smlouvu zaručující jejím pojištěncům, že se k nejmodernější, šetrné a účinné metodě léčby rakoviny dostanou všichni její klienti. A to ve všech diagnózách, v nichž je protonová terapie jasně lepší než fotonová včetně karcinomu prostaty, který v České republice ročně postihne na 7 000 mužů.

  • ZP MV ČR přispěje svým klientům na očkování proti chřipce

    Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra (ZP 211) hradí každoročně z veřejného zdravotního pojištění očkování proti chřipce všem svým klientům, kteří toto očkování nezbytně potřebují, protože chřipka jim může způsobit vážné zdravotní komplikace.