Novinky

Novinky ze světa zdravotních pojišťoven a zdraví.

  • Jak je to s očkováním proti chřipce od VZP?

    V letošním roce mohou mít očkování zdarma zcela všichni pojištěnci VZP. Ti, kdo jsou v rizikových skupinách, se mohou nechat očkovat bezplatně, protože jejich očkování hradí pojišťovna lékařům z veřejného zdravotního pojištění. Všichni ostatní mohou získat od VZP příspěvek, který pokryje jak cenu vakcíny, tak částku za její aplikaci. Tento příspěvek si po provedeném očkování vyzvednou na kterékoli pobočce VZP.

  • Jak je to s vašimi nároky ve zdravotnictví?

    Chcete se dozvědět, zda vás může zdravotní pojišťovna odmítnout pojistit či nikoliv, jak je to s prohlášeními některých lékařů, že vás nemohou léčit drahými léky či přístroji, protože jim to prý pojišťovna zakázala, a zda je ve zdravotnictví málo nebo dost peněz?

  • VZP - očkování proti chřipce zdarma

    Vůbec poprvé v historii nabízí od zítřka Všeobecná zdravotní pojišťovna bezplatné očkování proti chřipce všem šesti milionům svých klientů. Cílem je zvýšit proočkovanost populace, která se v České republice pohybuje jen kolem 5 %, zatímco ve vyspělých zemích je několikanásobně vyšší. Na chřipku a komplikace, které způsobí chronicky nemocným pacientům, zemřou v České republice každý rok zhruba dva tisíce lidí.

  • VZP: K zubaři dvakrát v jednom pololetí?

    Chodívám na preventivní prohlídku k zubaři vždycky po cca půl roce, ale letos jsem to v prvním pololetí nestihla a byla jsem na prohlídce až v červenci. Znamená to, že na druhou preventivní prohlídku už v tomto roce jít nemůžu?

  • VZP vyslala 3.139 dětí k moři

    Letadlo s posledním turnusem dětí, které se vrátily z ozdravného pobytu s VZP u moře, přistálo v pondělí v Praze. Od konce května až do poloviny září se na chorvatském Hvaru a řeckém Chalkidiki vystřídalo 3 139 chronicky nemocných dětských klientů největší zdravotní pojišťovny.

  • ZPMV: Robert Změlík: Cvičte 10 minut denně

    Cvičte deset minut denně a zapomenete, co je chřipka nebo vysoký tlak. Rozhovor o zdraví s olympijským vítězem Robertem Změlíkem.

  • ČPZP: Vyhlášení výherců soutěže Získej pojištěnce, získáš bonus

    V období od 3. do 30. června 2013 byli všichni pojištěnci, kteří k České průmyslové zdravotní pojišťovně přivedli nové pojištěnce, zapojeni do soutěže0 „Získej pojištěnce, získáš bonus“. Soutěž je u konce a počítač vybral 3 náhodné výherce, kteří od nás získali zajímavé ceny.

  • VZP: 4.000 klientů využilo příspěvek na očkování proti žloutence

    Více než 4 000 klientů VZP za poslední čtyři měsíce projevily zájem nechat sebe nebo své děti očkovat proti žloutence a vyzvedly si na své pobočce VZP poukaz, který jim umožnil ušetřit na očkování proti hepatitidě typu A nebo hepatitidě typu A+B 750, respektive 1 300 korun. K dnešnímu dni bylo vyplaceno více než 1,5 milionu korun.